Gratis verzending vanaf €50   €75
Persoonlijk advies
Snelle levering

Dieffenbachia

4,75

Dieffenbachia

De Dieffenbachia heeft veel verschillende soorten op zijn naam. Hierbij gaat het om een soort met groen en wit blad een van de bekende.

Uitverkocht

Beschrijving

Dieffenbachia

De Dieffenbachia heeft veel verschillende soorten op zijn naam. Hierbij gaat het om een soort met groen en wit blad een van de bekende. Dit is een klein formaat plant zo rond de 20 tot 25 cm hoog.

Water geven

De Dieffenbachia komt van oorsprong uit de tropische regenwouden en is dus gewend aan een vochtige ondergrond. In de zomer is het dus goed om de plant lichtvochtig te houden en in de winter mag de plant best wat droger worden. Het is wel belangrijk dat er geen laagje water in de plant komt te staan. Handig is om de grond af en toe te testen met de vingers, zijn je vingers erg vochtig als je ze ongeveer twee knokels diep na een week geen water erin hebt gestoken? Dan heeft de plant waarschijnlijk teveel water gehad. Geef hem dan tijdig even geen water. Is de grond al na een aantal dagen helemaal droog dan mag de plant iets meer water hebben.

Ook is het erg belangrijk om de Dieffenbachia te besproeien. De plant leeft in een gebied waar de luchtvochtigheid erg hoog ligt, besproeien heeft de plant dus nodig om in goede gezondheid te blijven. Zeker in de winter is dit een belangrijk onderdeel van de verzorging. Ook werkt het sproeien goed tegen ongedierte en ziektes.

Licht en warmte

De Dieffenbachia staat graag op een zonnige standplaats, maar let erop dat de plant niet in het directe zonlicht komt te staan. Een raam op het zuiden is daarom geen goede standplaats voor deze plant. Direct zonlicht in de ochtend en avond zal zorgen voor nieuw bladgroei, maar de directe middagzon zal zorgen voor bruine randen aan de bladeren. Toch voor een raam op het zuiden? Zorg er dan voor dat de plant minimaal 2 meter van het raam afstaat.

Een Dieffenbachia die te donker staat zal minder snel groeien en dus minder water nodig hebben. Bij teveel water kan wortelrot ontstaan. De Dieffenbachia zal naar het licht toe groeien, draai de plant dan af en toe eventjes.

Tempratuur

Minimaal overdag: 16 graden

Minimaal in de nacht: 14 graden

Verpotten

Het is het beste voor de Dieffenbachia om hem eens in de twee jaar te verpotten, dit omdat dit de groei van de plant goed zal doen. Het verpotten kan het beste in de lente worden gedaan, dan is de plant beter in staat om de beschadigde bladeren en wortels beter te herstellen. Het is belangrijk dat u altijd een pot gebruikt die 20% groter is als de vorige pot. Normale universele potgrond is voldoende voor de Dieffenbachia.

Bemesting

U kunt de Dieffenbachia in de lente en zomer extra voeding geven. Universele plantenvoeding is voldoende voor de Dieffenbachia. In de herfst en winter hoeft u de plant geen extra voeding te geven.

Bij deze plant is het belangrijk dat de grond lichtvochtig blijft en de plant op een plek staat met veel indirect zonlicht, dus niet in de velle zon zetten. Ook heeft deze plant graag een hoge luchtvochtigheid, dus af en toe besproeien is heel fijn voor deze plant

Houdt deze plant wel uit de buurt van kinderen en/of huisdieren. Het sap wat uit deze plant komt kan giftig zijn en een uitslag geven.

Meer informatie over deze plant komt zo snel mogelijk online.

Let op dit is een levend product en kan dus afwijken van de afbeelding. Dit kan dus betekenen dat de plant die u geleverd krijgt misschien meer/minder blad heeft of bijvoorbeeld een net iets andere vorm.

Dieffenbachia

SKU P208 Category