Gratis verzending vanaf €50   €75
Persoonlijk advies
Snelle levering

Bloemen verzorgingstips

U wilt natuurlijk zolang mogelijk genieten van uw mooie boeket met bloemen. Daarom hebben wij de ultieme bloemen verzorgingstips voor u! Hiervoor is het van belang om onderstaande stappen goed te doorlopen. Een goede verzorging van uw bloemen zorgt namelijk voor een langere levensduur en veel meer plezier.

Plukboeket kleurrijk

Verzorgingstip 1

Zorg ervoor dat jouw bloemen zorgvuldig ingepakt zijn, zo voorkom je beschadigingen aan een boeket. Ook bescherm je op deze manier je boeket tegen warmte of kou. Heb je een boeket bij ons besteld? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken, wij zorgen ervoor dat de bloemen op de juiste manier ingepakt worden.

Verzorgingstip 2

Snijd de bloemen goed schuin af en zorg dat u ongeveer 2 á 3 cm van de steel verwijderd zo kunnen de bloemen weer goed hun water opnemen.

  • Do: Snijd om de 3 tot 4 dagen weer een klein stukje van de steel af. Zo kunt u nog langer van de bloemen genieten.
  • Don’t: Snijd de bloemen echt schuin af met een mesje en knip ze niet af met een schaar, zo drukt u de vaten van de bloemen dicht en krijgen zij alsnog niet voldoende water

Verzorgingstip 3

Het is heel erg belangrijk dat er geen blad in het water komt. Anders komen er bacteriën in het water en zullen de bloemen sneller slap gaan hangen. Zorg er dus voor dat de stelen volledig schoon zijn wanneer ze in de vaas gezet worden.

Verzorgingstip 4

Bloemen vinden het ook erg fijn als ze snel weer op het water komen te staan als ze bij u binnenkomen. Wij bezorgen de bloemen daarom ook altijd in het water zo gaat er niks verloren van de kwaliteit. Het is dus belangrijk dat u de bloemen direct weer op het water zet. Geen tijd om ze snel op het water te zetten? Geef dit dan tijdig aan en dan zorgen wij dat we de bloemen leveren met een watertasje (+€2,50) zo hoeft u zich geen zorgen te maken over het verzorgen.

Verzorgingstip 5

Ook is het belangrijk dat u elke keer met een schone bloemenvaas begint. Zorg er dus voor dat u de bloemenvaas goed schoont hebt voordat er bloemen in komen.

  • Do: Zorg ervoor dat de bloemen niet in de volle zon of boven een verwarming komen te staan. Ook houden bloemen niet zo van fruit… Fruit geeft een ethyleengas af waar de bloemen absoluut niet tegen kunnen en sneller oud van worden.