Gratis verzending vanaf €50   €75
Persoonlijk advies
Snelle levering

Chlorophytum

4,75

Chlorophytum

Ook wel de graslelie genoemd. De plant staat er bekend om dat het schadelijke stoffen uit de lucht weg kan zuiveren.

Verzorging en andere informatie kunt u onderaan de pagina vinden.

Uitverkocht

Beschrijving

Chlorophytum

De chlorophytum beter bekend als de graslelie is een makkelijke groene luchtverfrisser bij u in huis. Deze plantjes zullen vervelende schadelijke stoffen verwijderen uit de lucht.

Licht en standplaats

De beste plaats voor een Chlorophytum is een plekje die er licht is, maar zonder dat hij direct zonlicht krijgt. De plant kan ook op een wat donkere plek, maar dan zullen de bladeren wel wat donkerder van kleur worden.

Water

De Chlorophytum is makkelijk te verzorgen. Het liefst heeft hij twee keer per week een scheutje water, maar een keertje minder is ook geen probleem. Het is alleen heel belangrijk dat er geen water in de pot staat. Dit vinden de wortels namelijk niet zo leuk.

Voeding

De Chlorophytum hoef je alleen in de lente en zomer een beetje voeding te geven.

Verpotten

De Chlorophytum is een redelijk snelle groeier en heeft dus vaker een grotere pot nodig voor zijn wortels. Elk jaar een andere pot wordt dus wel aangeraden.

Snoeien

De bladeren en dan vooral de puntjes kunnen relatief snel geel worden. Dit hoort echter bij de plant en is lastig tegen te gaan. Je kunt deze bladeren het beste afknippen. Nieuwe bladeren groeien namelijk snel weer aan. Met de Chlorophytum kun je over het algemeen ook heel makkelijks stekken, als de plant groot genoeg is zullen er eigenlijk vrijwel vanzelf kopstekjes aan de plant bungelen. Deze kun je afknippen en in verse potgrond plaatsen om er zo een nieuwe Chlorophytum uit te laten groeien.

 

Let op dit is een levend product en kan dus afwijken van de afbeelding. Dit kan dus betekenen dat de plant die u geleverd krijgt misschien meer/minder blad heeft of bijvoorbeeld een net iets andere vorm.

Chlorophytum

SKU P206 Category