Gratis verzending vanaf €50   €75
Persoonlijk advies
Snelle levering

Bromelia – mini mix

3,95

Bromelia – mini

Een leuk klein mini plantje van +/- 15 cm hoog en potmaat 5.

Verzorging en tips zijn onderaan te vinden

Uitverkocht

Beschrijving

Bromelia – mini

Dit is een bromelia van +/- 15 cm hoog en met een potmaat van 5 is dit een relatief klein plantje. Hierdoor is hij perfect voor op tafel of ergens anders waar u een klein groen plantje mist. Een bromelia is over het algemeen een makkelijke plant om te houden.

Verzorging

De Bromelia verbruikt weinig water. Zorg ervoor dat de grond daarom ook matig vochtig is, te nat is echt niet goed voor deze plant! De Bromelia slaat zijn water namelijk op in de bloem. U kunt daarom ook de plant voorzichtig wat water geven in de kelk van de bloem. Het beste is dus om ervoor te zorgen dat er altijd een klein laagje water in de bloem kelk zit. Doe dit voorzichtig zodat u niet de bloem beschadigd.

De Bromelia vraagt ook om een gemiddelde tot hoge luchtvochtigheid. Sproeien zal de gezondheid dus er versterken. Vooral in de winter is dit een belangrijk onderdeel van de verzorging, dit omdat de temperatuur dan binnen omhoog gaat en de luchtvochtigheid naar benenden.

Licht en warmte

Plaats de bromelia op een zonnige standplaats, maar vermijd de felle middag zon daarbij. Van teveel zon kan het blad namelijk verbranden en de plant sneller uitdrogen. Bij te weinig licht zal de Bromelia snel haar felle kleur verliezen.

Minimale tempraturen van de Bromelia zijn : Overdag 17 graden en in de nacht 15 graden.

De Bromelia hoef je in principe niet te verpotten. De bloem bloeit slechts één keer, maar bloeit wel 3 tot 6 maanden lang. Daarna zal de bloem afsterven en de plant groen blijven. De kamerplant kan in de lente en zomer worden bemest, maar is zeker niet noodzakelijk. Wanneer u wel gaat bemesten is het handig om voeding voor bloeiende kamerplanten te gebruiken

Onderhoud

Bruine randen op de bladeren komen vaak door te veel direct zonlicht. U kunt deze bladeren gewoon afknippen met een schaar. U kunt de bromelia makkelijk laten vermeerderen, nadat deze is uitgebloeid maakt de plant kleine stekjes aan. Laat deze stekjes ongeveer 10 cm worden en zorg ervoor dat deze stekjes ook water in hun kelk krijgen. Daarna kunt u ze voorzichtig loshalen van de plant en deze in een aparte pot inpotten.

U kunt kiezen uit een van de vier planten of uzelf laten verrassen. De planten kunt u uitkiezen in het menu hierboven.

Let op dit is een levend product en kan dus afwijken van de afbeelding. Dit kan dus betekenen dat de plant die u geleverd krijgt misschien meer/minder blad heeft of bijvoorbeeld een net iets andere vorm.

Bromelia – mini mix

SKU P202 Category