Gratis verzending vanaf €50   €75
Persoonlijk advies
Snelle levering

Asplenium – Varen

4,75

Asplenium

Een varen soort die wel van een vochtige bodem houdt en een hoge luchtvochtigheid heeft.

Uitverkocht

Beschrijving

Asplenium

In het wild leeft de asplenium op bomen, het is daarom dus een epifyt. Gelukkig doet hij het in Nederland heel goed in een pot met de juiste verzorging.

Licht en standplaats

De Asplenium houdt van veel daglicht, maar niet van de direct felle zon. Wanneer je Asplenium een beetje geel van kleur wordt dan heeft hij een lichtere plek nodig om goed te kunnen groeien. Het is dan dus belangrijk om hem te verplaatsen.

Water

Dit is een soort varen en houdt wel van een vochtige grond . Deze plant houdt ook van een hoge luchtvochtigheid dus af en toe besproeien kan zeker geen kwaad.

Wanneer je Asplenium bruine randen langs zijn blad krijgt betekend dat eigenlijk dat de lucht om hem heen te droog is. Dan is het belangrijk om hem af en toe even te besproeien. Zeker in de winter kan je, je plant wat vaker besproeien vanwege de droge lucht van de verwarming.

Voeding

De Asplenium kunt u gerust wat extra voeding geven. U kunt uw plant af en toe een voedingspil geven.

Verpotten

De Asplenium is geen snelle groeier, maar zal het waarderen als je hem eens in de twee tot drie jaar een nieuwe pot geeft. Geef hem dan een pot die 20% groter is als zijn vorige pot.

 

 

Let op dit is een levend product en kan dus afwijken van de afbeelding. Dit kan dus betekenen dat de plant die u geleverd krijgt misschien meer/minder blad heeft of bijvoorbeeld een net iets andere vorm.

Asplenium – Varen

SKU P205 Category